Op loopafstand van de woning ligt het gezellige brinkdorp Oudemirdum. Niet ver van het park, op ongeveer 2 km afstand, ligt de IJsselmeerkust en op een afstand van 6 Km ligt het Slotermeer met de bekende plaatsen Sloten, Woudsend en Balk.

Het dorpje Oudemirdum (300 meter van de woning) ligt in de Zuidwest hoek van Friesland in Gaasterland en grenst in het zuiden aan het IJsselmeer, met kliffen en stranden met paviljoen en gezellige terrassen. Aan de noordkant een aantal van de grootste Friese meren, bekend vanwege de sublieme watersportmogelijkheden.

Gaasterland zelf is licht heuvelachtig met bossen en weidse vergezichten. In de omgeving liggen de pittoreske stadjes als Sloten, Hindeloopen, Stavoren, Workum, Bolsward, Sneek en Lemmer. Gaasterland kent talrijke wandel-, fiets- en ruiterpaden. Er is een grote speeltuin (minipretpark) in Rijs, een 9 holes golfbaan en tennisbanen bij Oudemirdum, een openlucht theater, wandel- en theeschenkerijtuinen in Rijs en Nijemirdum.

In het gezellige licht-toeristische brinkdorp Oudemirdum kunt u gevarieerd uit eten in verschillende restaurants, bistro en eethuisjes, in verschillende stijlen en prijsklassen. Voor de snelle, gemakkelijke hap, ontbreekt ook de snackbar niet. Ook voor de dagelijkse boodschappen kunt u in het dorp terecht.

Er bevindt zich een supermarkt, slager, warme bakker, drogisterij, winkel voor huishoudelijke apparatuur en speelgoed en een groentewinkel. Grote supermarkten zijn er in het iets verderop gelegen dorp Balk (6km).

In Oudemirdum en omgeving worden zeer diverse activiteiten georganiseerd, uiteenlopend van ringsteken met prachtig opgetuigde paardesjezen tot rommel- en curiosamarkten, bloementuinen met muziek, enz.

De omgeving rondom het bungalowpark leent zich uitstekend voor mooie fiets- en wandeltochten. Vanuit de bostuin wandelt of fietst u zo de bossen in !

Fietsen

Wandelen

Natuurgebieden

Zandstrand

Kitesurfen

Golfbaan

Vissen

Manege

Zeilles en botenverhuur

Skutsjeverhuur

Uitgaan in Friesland

Musea